Komunie

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Uroczystości komunijne

Przyjęcie do I Komunii Św. to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć.

Zapraszamy do organizacji przyjęcia komunijnego w naszej restauracji z ogrodem, mini placem zabaw dla dzieci, w zielonym otoczeniu. Naprzeciwko restauracji znajduje się Promenada Światowida, z której roztacza się przecudny widok na morze.Szerokie i drewniane schody prowadzą na plażę.

Marmas to idealne miejsce, aby najważniejszy dzień w życiu Państwa dziecka pozostał na długo w pamięci.

Nasz szef kuchni przygotuje dla Państwa menu z najwyższą starannością. Oczywiście zawsze słuchamy Państwa z uwagą i dostosujemy menu wedle Państwa życzenia.

Przystawka:

Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z pomidorów

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser:

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • Owoce sezonowe
  • Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**

Przystawka (1 do wyboru):

  • Minitatarki na toście z cebulą, kaparami, marynowanymi pieczarkami i żółtkiem
  • Carpaccio z wędzonej piersi z gęsi
  • Kruche babeczki z tatarem z łososia
  • Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette

Zupa ( 1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z brokułów z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g):

  • Zraz wieprzowy w chlebku
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z dodatkiem masła i koperku
  • Frytki
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem
  • Buraczki na ciepło

Deser (1 do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • Połówka jabłka pieczonego z bakaliami podawana z sosem czekoladowym i gałką lodów waniliowych

Dodatkowo:

  • Owoce sezonowe
  • Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**

Przystawka:

  • Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów 
  • Zupa krem z pora z grzankami

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)o Kotlet z piersi z kurczaka
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser ( 1 do wyboru):

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • Owoce sezonowe
  • Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**

Kolacja – zimne przekąski:

  • Sałatka z marynatami i makaronem
  • Sałatka grecka
  • Roladki z łososia wędzonego z algami nori i pikantnym twarożkiem
  • Schab po warszawsku
  • Roladki drobiowe w trzech smakach podawane z marynatami
  • Pieczywo, masło

Kolacja – dania ciepłe

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Pieczarki faszerowane mięsem zapiekane pod serem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą
  • Soki :pomarańcz, jabłko – 0,5l/osoba

Przystawka (1 do wyboru):

  • Minitatarki na toście z cebulą, kaparami, marynowanymi pieczarkami i żółtkiem
  • Carpaccio z wędzonej piersi z gęsi
  • Kruche sakiewki z ciasta filo faszerowane wędzonym łososiem oraz delikatnym serkiem
  • Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette
  • Szparagi zawijane w szynce z sosem holenderskim
  • T errina z łososiem

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy w chlebku
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
 

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
  • Buraczki na ciepło

Deser ( 1 do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • Połówka jabłka pieczonego z bakaliami podawana z sosem czekoladowym i gałką lodów waniliowych

Dodatkowo:

  • Owoce sezonowe
  • Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**

Kolacja – zimne przekąski:

  • Tartinki z różą z łososia wędzonegoo Sałatka gyros
  • Sałatka Cezar
  • Pulpeciki drobiowe z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
  • Pstrąg w galarecie
  • Jajka faszerowane szynką
  • Mięsa pieczyste
  • Roladki z szynki w galarecie
  • Pieczywo, masło

Kolacja – dania ciepłe

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Szaszłyczki drobiowe z sosem czosnkowym

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą
  • Bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – 0,5l/osoba

Przystawka (1 do wyboru):

  • Minitatarki na toście z cebulą, kaparami, marynowanymi pieczarkami i żółtkiem
  • Carpaccio z wędzonej piersi z gęsi
  • Kruche sakiewki z ciasta filo faszerowane wędzonym łososiem oraz delikatnym serkiem
  • Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette
  • Szparagi zawijane w szynce z sosem holenderskim
  • T errina z łososiem

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy w chlebku
  • Kotlet de Volaille
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w wina z aksamitnym sosem grzybowym
  • Stek z łososia w sezamie
  • Rolada z karkówki po staropolsku
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w wina z aksamitnym sosem grzybowym

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
  • Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło

Deser ( 1 do wyboru):

  • Panna cotta z sosem truskawkowym
  • miodowniki
  • Połówka jabłka pieczonego z bakaliami podana z gałką lodów waniliowych

Dodatkowo:

  • Owoce sezonowe
  • Ciasta własnego wypieku- sernik, Marcello, rafaello, snickers, brownie babeczki z owocami

Kolacja – zimne przekąski:

  • Roladki z łososia wędzonego z pikantnym twarożki emo capresse
  • Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z kalmarami
  • Jajka faszerowane avocado
  • Pstrąg w galarecie
  • Mięsa pieczyste
  • pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Półmisek wędlin regionalnych
  • Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
  • Pieczywo, masło

Kolacja – dania ciepłe

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Karkówka grillowana
  • Skrzydełka w sosie BBQ

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą
  • Bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – 1l/osoba
  • Coca-cola – 0,5 l osoba

Przystawka (1 do wyboru):

  • Minitatarki na toście z cebulą, kaparami, marynowanymi pieczarkami i żółtkiem
  • Carpaccio z wędzonej piersi z gęsi
  • Kruche sakiewki z ciasta filo faszerowane wędzonym łososiem oraz delikatnym serkiem
  • Bukiet sałat z grillowanym filetem z kurczaka i delikatnym cytrusowym vinaigrette
  • Szparagi zawijane w szynce z sosem holenderskim
  • T errina z łososiem

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy w  sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Rolada z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w wina z aksamitnym sosem grzybowym
  • Rolada z karkówki po staropolsku
  • Łosoś pieczony

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kluski śląskie
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
  • Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło

Deser ( 1 do wyboru):

  • Panna cotta z sosem truskawkowym
  • miodowniki
  • Połówka jabłka pieczonego z bakaliami podana z gałką lodów waniliowych
  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami

Dodatkowo:

  • Owoce sezonowe
  • Ciasta własnego wypieku- sernik, Marcello, rafaello, snickers, brownie babeczki z owocami

Kolacja – zimne przekąski:

  • Roladki z łososia wędzonego z pikantnym twarożki emo capresse
  • Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z kalmarami
  • Jajka faszerowane avocado
  • Pstrąg w galarecie
  • Mięsa pieczyste
  • pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Półmisek wędlin regionalnych
  • Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
  • Pieczywo, masło

Kolacja – dania ciepłe

  • Barszcz z pasztecikiem
  • Karkówka grillowana

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą
  • Bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – 0,5l/osoba

Już od 145 zł od osoby oferujemy:

  • Wynajęcie jednej z dwóch sal lub ich części*
  • Wyśmienite menu
  • Pięknie przygotowane stoły
  • Doświadczony personel i fachową obsługę,
  • Kącik zabaw dla dzieci.

Przy liczbie gości minimum 40 osób mniejsza sala wynajęta zostanie na wyłączność

komunia nad morzem

Idelane miejsc na 1 komunie

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl

Noclegi

rezerwacje@pensjonat-jastrzebia.pl

Close Menu