Komunie

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Uroczystości komunijne

Przyjęcie do I Komunii Św. to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć.

Zapraszamy do organizacji przyjęcia komunijnego w naszej restauracji z ogrodem, mini placem zabaw dla dzieci i w zielonym otoczeniu. Naprzeciwko restauracji znajduje się Promenada Światowida, z której roztacza się przecudny widok na morze, a szerokie, drewniane schody prowadzą wprost na plażę.

Marmas to idealne miejsce, aby jeden z najważniejszych dni w życiu Państwa dziecka pozostał na długo w pamięci.

Przygotowaliśmy dla Państwa menu z najwyższą starannością. Oczywiście zawsze słuchamy Państwa z uwagą i dostosujemy menu wedle Państwa życzenia.

Organizujemy Komunię w dwóch opcjach:

  • Uroczystość obejmująca obiad i deser, trwająca maksymalnie 3h (menu I i II)
  • uroczystość trwająca maksymalnie do 6-7h – pozostałe menu.
 

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z pomidorów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • Frytki
  • Warzywa gotowane – marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser:

  • Lody z bitą śmietaną i owocami
  • Kawa, herbata, woda – bez limitu.
     

Zupa ( 1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z brokułów z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g):

  • Zraz wieprzowy 
  • Łosoś pieczony
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki
  • Bukiet surówek – kapusta biała, marchew z jabłkiem
  • Buraczki na zimno

Deser (1 do wyboru):

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
  • Sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • Kawa, herbata, woda – bez limitu
 

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów
  • Zupa krem z pora z grzankami

Obiad: 4 do wyboru,3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • Frytki
  • Warzywa gotowane – marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser ( 1 do wyboru):

  • Lody z bitą śmietana i owocami

Kolacja:

  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Róże z łososia wędzonego na serku twarożkowym
  • Mini tortille z szynką
  • Capresse
  • Półmisek mięs pieczystych podawane z marynatami
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Pieczarki faszerowane mięsem zapiekane pod serem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach- bez limitu
  • Soki : pomarańczowy, jabłkowy – 0,25l – osoba

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy 
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
 

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • Frytki
  • Bukiet surówek- kapusta biała, marchew z jabłkiem,
  • Buraczki 

Deser ( 1 do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • Szpajza cytrynowa
  • Owoce sezonowe

Kolacja :

  • Róże z łososia wędzonego na serku twarożkowym
  • Sałatka Gyros
  • Sałatka Cezar
  • Pulpeciki drobiowe z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
  • Pstrąg w galarecie
  • Mini tortilla z szynką
  • Mięsa pieczyste
  • Roladki z szynki w galarecie
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Szaszłyczki drobiowe z sosem czosnkowym

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
  • Soki owocowe: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l – osoba

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad:  4 do wyboru, 4 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami pod pierzynką z sera
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet de Volaille
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w winie z aksamitnym sosem grzybowym
  • Łosoś pieczony
  • Rolada z karkówki po staropolsku

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
  • Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło

Deser ( 1 do wyboru):

  • Lody z bitą śmietana i owocami
  • Sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • Mini-bezy z serkiem mascarpone i owocami
  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
    Kolacja:
  • Róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
  • Capresse
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z tortellini
  • Pstrąg w galarecie
  • Mięsa pieczyste
  • Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Półmisek wędlin wiejskich
  • Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
  • Mini tortille z szynką
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Karkówka grillowana

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
  • Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l – osoba
  • Dostarczenie ciast we własnym zakresie, ciasta muszą być już pokrojone. Ciasta muszą być wykonane i dostarczone przez firmę, która posiada zezwolenie Sanepid-u na ich produkcję i transport.
  • W przypadku dostarczenia alkoholu we własnym zakresie pobierane jest korkowe. Wysokość korkowego uzależniona jest od liczby gości, ilości i rodzaju alkoholu. Minimalna kwota to 200 zł. 
  • Pokrowce na krzesła w cenie 8 zł/szt. (w przypadku menu za 200 zł w cenie)
  • Złote podtalerze- 5 zł/szt. ( w przypadku menu za 220 zł w cenie).
  • Kwiaty na stole (eustoma) w cenie. 

Już od 140 zł od osoby oferujemy:

  • Wynajęcie jednej z dwóch sal lub ich części*
  • Wyśmienite menu
  • Pięknie przygotowane stoły
  • Doświadczony personel i fachową obsługę,
  • Plac zabaw na zewnątrz

*Przy liczbie gości minimum 40 osób ( w tym minimum 30 osób pełnopłatnych) mniejsza sala wynajęta zostanie na wyłączność.

komunia nad morzem

Idealne miejsce na Pierwszą Komunię

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl

Noclegi

rezerwacje@pensjonat-jastrzebia.pl