Komunie

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Uroczystości komunijne

Przyjęcie do I Komunii Św. to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć.

Zapraszamy do organizacji przyjęcia komunijnego w naszej restauracji z ogrodem, mini placem zabaw dla dzieci, w zielonym otoczeniu. Naprzeciwko restauracji znajduje się Promenada Światowida, z której roztacza się przecudny widok na morze. Szerokie i drewniane schody prowadzą na plażę.

Marmas to idealne miejsce, aby najważniejszy dzień w życiu Państwa dziecka pozostał na długo w pamięci.

Przygotowaliśmy dla Państwa menu z najwyższą starannością. Oczywiście zawsze słuchamy Państwa z uwagą i dostosujemy menu wedle Państwa życzenia.

Organizujemy Komunię w dwóch opcjach:

  •  Uroczystość obejmująca obiad i deser, trwająca maksymalnie 3h (menu I i II)
  • uroczystość trwająca maksymalnie do 6-7h – pozostałe menu.
 

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z pomidorów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • frytki
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser:

  • lody z bitą śmietaną i owocami
  • kawa, herbata, woda- bez limitu.
     

zupa ( 1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Zupa krem z brokułów z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g):

  • Zraz wieprzowy 
  • łosoś pieczony
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • ziemniaki opiekane
  • Frytki
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem
  • Buraczki na zimno

Deser (1 do wyboru):

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
  • sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • kawa, herbata, woda – bez limitu
 

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów
  • Zupa krem z pora z grzankami

Obiad: 4 do wyboru,3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Kotlet de Volaille
  • kotlet z piersi z kurczaka
  • Kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • frytki
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Surówka z kapusty

Deser ( 1 do wyboru):

  • lody z bitą śmietana i owocami

Kolacja:

  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • róże z łososia wędzonego na serku twarożkowym
  • mini tortille z szynką
  • capresse
  • półmisek mięs pieczystych podawane z marynatami
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Pieczarki faszerowane mięsem zapiekane pod serem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – 0,25l/osoba

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy 
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • tradycyjny kotlet schabowy
  • kotlet z piersi z kurczaka
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
 

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane 
  • Frytki
  • Bukiet surówek- kapusta biała, marchew z jabłkiem,
  • Buraczki 

Deser ( 1 do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
  • szpajza cytrynowa 
     
  • owoce sezonowe

Kolacja :

  • Roże z łososia wędzonego na serku twarożkowym
  • Sałatka Gyros
  • Sałatka Cezar
  • Pulpeciki drobiowe z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
  • Pstrąg w galarecie
  • mini tortilla z szynką
  • Mięsa pieczyste
  • Roladki z szynki w galarecie
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Szaszłyczki drobiowe z sosem czosnkowym

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą – bez limitu
  • Soki owocowe: pomarańcz, jabłko, – 0,5 l/osoba

Zupa (1 do wyboru):

  • Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
  • Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa krem z pora z grzankami
  • Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
  • Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów

Obiad:  4 do wyboru, 4 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)

  • Zraz wołowy w sosie własnym
  • tradycyjny kotlet schabowy
  • zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami pod pierzynką z sera
  • kotlet z piersi z kurczaka
  • Kotlet de Volaille
  • Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
  • Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
  • Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
  • Polędwiczka wieprzowa duszona w winie z aksamitnym sosem grzybowym
  • Łosoś pieczony
  • Rolada z karkówki po staropolsku

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • frytki
  • Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
  • Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
  • Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło

Deser ( 1 do wyboru):

  • lody z bitą śmietana i owocami
  • sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
  • mini-bezy z serkiem mascarpone i owocami
  • Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
 
    Kolacja:
  • róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
  • capresse
  • Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z tortellini
  • Pstrąg w galarecie
  • Mięsa pieczyste
  • Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Półmisek wędlin wiejskich
  • Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
  • mini tortille z szynką
  • Pieczywo, masło
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Karkówka grillowana

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą – bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko -0,5 l/os
  • Dostarczenie ciast we własnym zakresie, ciasta muszą być już pokrojone. Ciasta muszą być wykonane i dostarczone przez firmę, która posiada zezwolenie Sanepid-u na ich produkcję i transport.
  • W przypadku dostarczenia alkoholu we własnym zakresie pobierane jest korkowe. Wysokość korkowego uzależniona jest od liczby gości, ilości i rodzaju alkoholu. Minimalna kwota to 200 zł. 
  • pokrowce na krzesła w cenie 8 zł/szt. (w przypadku menu za 190 zł w cenie)
  • złote podtalerze- 3 zł/szt ( w przypadku menu za 190 zł w cenie)
  • kwiaty na stole (eustoma) w cenie 

Już od 120 zł od osoby oferujemy:

  • Wynajęcie jednej z dwóch sal lub ich części*
  • Wyśmienite menu
  • Pięknie przygotowane stoły
  • Doświadczony personel i fachową obsługę,
  • Plac zabaw na zewnątrz

Przy liczbie gości minimum 40 osób ( w tym minimum 30 osób pełnopłatnych) mniejsza sala wynajęta zostanie na wyłączność.

 

komunia nad morzem

Idealne miejsce na Pierwszą Komunię

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl

Noclegi

rezerwacje@pensjonat-jastrzebia.pl