Uroczystości komunijne
Przyjęcie do I Komunii Św. to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć.
Zapraszamy do organizacji przyjęcia komunijnego w naszej restauracji z ogrodem, mini placem zabaw dla dzieci, w zielonym otoczeniu. Naprzeciwko restauracji znajduje się Promenada Światowida, z której roztacza się przecudny widok na morze. Szerokie i drewniane schody prowadzą na plażę.
Marmas to idealne miejsce, aby najważniejszy dzień w życiu Państwa dziecka pozostał na długo w pamięci.
Przygotujemy dla Państwa menu z najwyższą starannością. Oczywiście zawsze słuchamy Państwa z uwagą i dostosujemy menu wedle Państwa życzenia.
Organizujemy Komunię w dwóch opcjach:
- Uroczystość obejmująca obiad i deser, trwająca maksymalnie 4h (menu I i II)
- całodniowa uroczystość trwająca maksymalnie do 8h – pozostałe menu.
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pora z grzankami
- Zupa krem z pomidorów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
- Kotlet z piersi z kurczaka
- Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- frytki
- Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
- Surówka z kapusty
Deser:
- lody z bitą śmietaną i owocami
- kawa, herbata, woda- bez limitu.
Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**
zupa ( 1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Zupa krem z brokułów z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g):
- Zraz wieprzowy
- łosoś pieczony
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
- Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z dodatkiem masła i koperku
- ziemniaki opiekane
- Frytki
- Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem
- Buraczki na ciepło
Deser (1 do wyboru):
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
- szpajza cytrynowa
- kawa, herbata, woda – bez limitu
Dodatkowo:
- Owoce sezonowe
Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów
- Zupa krem z pora z grzankami
Obiad: 4 do wyboru,3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Kotlet de Volaille
- kotlet z piersi z kurczaka
- Kotlet schabowy
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
- Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- frytki
- Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
Surówka z kapusty
Deser ( 1 do wyboru):
- lody z bitą śmietana i owocami
- Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**
Kolacja – zimne przekąski:
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- róże z łososia wędzonego na serku twarożkowym
- mini tortille z szynką
- capresse
- półmisek mięs pieczystych podawane z marynatami
- Pieczywo, masło
Kolacja – dania ciepłe
- Barszcz z pasztecikiem
Pieczarki faszerowane mięsem zapiekane pod serem
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą- bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko – 0,25l/osoba
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)
- Zraz wołowy
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
- tradycyjny kotlet schabowy
- kotlet z piersi z kurczaka
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
- Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- Frytki
- Bukiet surówek- kapusta biała, marchew z jabłkiem,
- Buraczki na ciepło
Deser ( 1 do wyboru):
- Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
- szpajza cytrynowa
Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**
Kolacja – zimne przekąski:
- Rożaa z łososia wędzonego na serku twarożkowym
- Sałatka Gyros
- Sałatka Cezar
- Pulpeciki drobiowe z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
- Pstrąg w galarecie
- mini tortilla z szynką
- Mięsa pieczyste
- Roladki z szynki w galarecie
- Pieczywo, masło
Kolacja – dania ciepłe
- Barszcz z pasztecikiem
Szaszłyczki drobiowe z sosem czosnkowym
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą – bez limitu
- Soki owocowe: pomarańcz, jabłko, – 0,25l/osoba
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
- Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego ( porcja ok. 80g)
- Zraz wołowy w sosie własnym
- tradycyjny kotlet schabowy
- zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami pod pierzynką z sera
- kotlet z piersi z kurczaka
- Kotlet de Volaille
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frikase)
- Roladki z piersi z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
- Polędwiczka wieprzowa duszona w winie z aksamitnym sosem grzybowym
- Łosoś pieczony
- Rolada z karkówki po staropolsku
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- frytki
- Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł
- Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami
- Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło
Deser ( 1 do wyboru):
- lody z bitą śmietana i owocami
- Połówka jabłka pieczonego z bakaliami podana z gałką lodów waniliowych
- Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Ciasta domowego wypieku płatne dodatkowo**
Kolacja – zimne przekąski:
- róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
- capresse
- Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z tortellini
- Pstrąg w galarecie
- Mięsa pieczyste
- Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
- Półmisek wędlin wiejskich
- Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
- mini tortille z szynką
- Pieczywo, masło
Kolacja – dania ciepłe
- Barszcz z pasztecikiem
- Karkówka grillowana
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą – bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko -0,25 l/os
** ciasta domowego wypieku zamawiane są osobno. Nie ma możliwości zamówienia połowy blachy– blacha o wym. 26-35 cm- 80-100 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast do ustalenia indywidualnie
Propozycje ciast:
ciasto w-z,
ciasto z pianką cytrynową,
metrowiec,
ciasto z nutellą,
sernik królewski
sernik z brzoskwiniami
3-bit,
biszkoptowe z owocami i galaretką,
kokosanka z ananasem
Już od 100 zł od osoby oferujemy:
- Wynajęcie jednej z dwóch sal lub ich części*
- Wyśmienite menu
- Pięknie przygotowane stoły
- Doświadczony personel i fachową obsługę,
- Plac zabaw na zewnątrz
Przy liczbie gości minimum 40 osób mniejsza sala wynajęta zostanie na wyłączność.
**blacha ok 25 x 36 – 80-100 zł. Możliwe dostarczenie ciast we własnym zakresie, ciasta muszą być już pokrojone.
W przypadku dostarczenia alkoholu we własnym zakresie pobierane jest korkowe. Wysokość korkowego uzależniona jest od liczby gości, ilości i rodzaju alkoholu. Minimalna kwota to 200 zł.