Uroczystości komunijne
Przyjęcie do I Komunii Św. to ważne wydarzenie w życiu dziecka. W tym szczególnym dniu z przyjemnością będziemy Państwu służyć.
Zapraszamy do organizacji przyjęcia komunijnego w naszej restauracji z ogrodem, mini placem zabaw dla dzieci i w zielonym otoczeniu. Naprzeciwko restauracji znajduje się Promenada Światowida, z której roztacza się przecudny widok na morze, a szerokie, drewniane schody prowadzą wprost na plażę.
Marmas to idealne miejsce, aby jeden z najważniejszych dni w życiu Państwa dziecka pozostał na długo w pamięci.
Przygotowaliśmy dla Państwa menu z najwyższą starannością. Oczywiście zawsze słuchamy Państwa z uwagą i dostosujemy menu wedle Państwa życzenia.
Organizujemy Komunię w dwóch opcjach:
- Uroczystość obejmująca obiad i deser, trwająca maksymalnie 3h (menu I i II)
- uroczystość trwająca maksymalnie do 6-7h – pozostałe menu.
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pora z grzankami
- Zupa krem z pomidorów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frykase)
- Kotlet z piersi z kurczaka
- Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane –200g
- Frytki – 100g
- Warzywa gotowane – marchewka, kalafior, brokuł – 100g
- Surówka z kapusty – 100 g
Deser:
- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Kawa, herbata, woda – bez limitu.
Zupa ( 1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Zupa krem z brokułów z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g):
- Zraz wieprzowy
- Łosoś pieczony
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frykase)
- Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200 g
- Ziemniaki opiekane – 100g
- Frytki – 100g
- Bukiet surówek – kapusta biała, marchew z jabłkiem – 100 g
- Buraczki na zimno – 100 g
Deser (1 do wyboru):
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
- Sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
- Kawa, herbata, woda – bez limitu
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów
- Zupa krem z pora z grzankami
Obiad: 4 do wyboru,3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet schabowy
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frykase)
- Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200 g
- Frytki – 100 g
- Warzywa gotowane – marchewka, kalafior, brokuł – 100 g
Surówka z kapusty – 100 g
Deser ( 1 do wyboru):
- Lody z bitą śmietana i owocami
Kolacja:
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- Róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
- Mini tortille z szynką
- Capresse
- Półmisek mięs pieczystych podawane z marynatami
- Pieczywo, masło
- Barszcz z pasztecikiem
- Pieczarki faszerowane mięsem zapiekane pod serem
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach- bez limitu
- Soki : pomarańczowy, jabłkowy – 0,25 l/osoba
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)
- Zraz wołowy
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kotlet z piersi kurczaka
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frykase)
- Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200 g
- Frytki – 100 g
- Bukiet surówek- kapusta biała, marchew z jabłkiem – 100 g
- Buraczki – 100 g
Deser ( 1 do wyboru):
- Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
- lody z bitą śmietaną i owocami
Kolacja :
- Róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
- Sałatka Gyros
- Sałatka Cezar
- Pulpeciki drobiowe z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
- Pstrąg w galarecie
- Mini tortilla z szynką
- Mięsa pieczyste
- Roladki z szynki w galarecie
- Pieczywo, masło
- Barszcz z pasztecikiem
- Szaszłyczki drobiowe z sosem czosnkowym
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
- Soki owocowe: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l/osoba
Zupa (1 do wyboru):
- Tradycyjny rosół z makaronem i natką pietruszki
- Zupa krem z pomidorów pelati z prażonymi pestkami dyni
- Zupa krem z pora z grzankami
- Bulion z warzywami julienne, makaronem oraz drobiowymi klopsikami
- Krem brokułowy z płatkami prażonych migdałów
Obiad: 4 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego (porcja ok. 80g)
- Zraz wołowy w sosie własnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Zapiekany kotlet schabowy z pieczarkami pod pierzynką z sera
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet de Volaille
- Potrawka z kurczaka z ryżem (frykase)
- Roladki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta
- Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczą
- Polędwiczka wieprzowa duszona w winie z aksamitnym sosem grzybowym
- Łosoś pieczony
- Rolada z karkówki po staropolsku
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem – 200 g
- Ziemniaki opiekane – 100 g
- Frytki – 100 g
- Warzywa gotowane- marchewka, kalafior, brokuł – 100 g
- Bukiet surówek -kapusta biała, marchew z jabłkiem, seler z rodzynkami – 100 g
- Kapusta zasmażana lub buraczki na ciepło – 100 g
Deser ( 1 do wyboru):
- Lody z bitą śmietana i owocami
- Sernik podawany z bitą śmietaną i polewą czekoladową
- Mini bezy z serkiem mascarpone i owocami
- Szarlotka na ciepło serwowana z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Kolacja:
- Róże z łososia wędzonego z pikantnym twarożkiem
- Capresse
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z tortellini
- Pstrąg w galarecie
- Mięsa pieczyste
- Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
- Półmisek wędlin wiejskich
- Conchiglioni nadziewane oliwkami i fetą
- Mini tortille z szynką
- Pieczywo, masło
- Barszcz z pasztecikiem
- Karkówka grillowana
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
- Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l/osoba
Istnieje możliwość zamówienia u nas ciast domowego wypieku, w cenie 100 zł za blachę (26cm x 35 cm). Wybór ciast do ustalenia indywidualnie.
Propozycje ciast:
- Sernik królewski,
- Sernik z brzoskwiniami,
- Sernik z rosą,
- Snickers na biszkopcie,
- Kinder country,
- Ciasto z nutellą,
- 3-bit,
- Marcello,
- Biszkoptowe z owocami i galaretką,
- Fale Dunaju,
- Metrowiec
- Dzieci do lat 2 – gratis – bez osobnej zastawy i krzesła – na kolankach u rodziców
- Dzieci 2-10 lat – 50% ceny menu
- Dostarczenie ciast we własnym zakresie, ciasta muszą być już pokrojone. Ciasta muszą być wykonane i dostarczone przez firmę, która posiada zezwolenie Sanepidu na ich produkcję i transport.
- W przypadku dostarczenia alkoholu we własnym zakresie pobierane jest korkowe. Wysokość korkowego uzależniona jest od liczby gości, ilości i rodzaju alkoholu. Minimalna kwota to 200 zł.
- Pokrowce na krzesła w cenie 8 zł/szt. (w przypadku menu za 220 zł w cenie).
- Złote podtalerze- 5 zł/szt. (w przypadku menu za 220 zł w cenie).
- Kwiaty na stole w cenie.
Już od 140 zł od osoby oferujemy:
- Wynajęcie jednej z dwóch sal lub ich części*
- Wyśmienite menu
- Pięknie przygotowane stoły
- Doświadczony personel i fachową obsługę,
- Plac zabaw na zewnątrz
*Przy liczbie gości minimum 40 osób (w tym minimum 30 osób pełnopłatnych) mniejsza sala wynajęta zostanie na wyłączność.