Bliska osoba odchodzi, zostawiając nam pustkę i poczucie ogromnej straty. Wszyscy, dla których zmarły był kochaną i ważną osobą, spotykają się, by razem wspominać chwile z nim spędzone. Dlatego konsolacja to nie tylko uczczenie pamięci zmarłego, ale również czas wzmacniania więzi rodzinnych. Restauracja Marmas organizuje stypy z troską i współczuciem, gwarantując obsługę na najwyższym poziomie bez względu na możliwości finansowe rodziny.
Poniżej przedstawiamy kilka wariantów menu, jakie proponujemy osobom organizującym stypę.
Prosimy pamiętać, że są to menu przykładowe – ostateczne zawsze ustalamy indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami Organizatora.
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie główne -2 szt./osoba- porcja 80g
- Pierś z kurczaka w panierce
- Pieczeń wieprzowa w sosie
- Ziemniaki gotowane – 200g/os.
- Bukiet surówek – łącznie ok. 100 g
- Napoje do obiadu – 0,25 l osoba
- Woda serwowana w dzbankach z cytryną i miętą – 0,25l osoba
Deser
- Ciasto serwowane na paterach – 1 szt./ osoba
- Kawa, herbata
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie główne –3 do wyboru (2 szt./osoba- porcja 80g)
- Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
- Pierś z kurczaka w panierce
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- Udko z kurczaka
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200 g
- Ziemniaki opiekane – 100 g
- bukiet surówek – łącznie ok. 100g
Napoje:
- Napoje do obiadu – 0,25 l osoba
- Woda niegazowana z cytryną i miętą serwowana w dzbankach – 0,25l osoba
Deser
- Ciasto serwowane na paterach – 2 szt./osoba
- Kawa, herbata
Zupa – 1 do wyboru
- Rosół z makaronem
- Krem z białych warzyw
- Krem z dyni
Danie główne: 4 do wyboru (3 szt./osoba- porcja 80g)
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy w panierce
- Zrazy wieprzowe w sosie
- Kotlet z piersi kurczaka
- Pieczeń wieprzowa w sosie
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200 g
- Ziemniaki opiekane – 100 g
- bukiet surówek – 100g
- buraczki na zimno – 100 g
Napoje:
- Napoje do obiadu – 0,25 l osoba
- Woda niegazowana z cytryną i miętą serwowana w dzbankach – 0,25l osoba
Deser:
- Ciasto serwowane na paterach – 3 szt./ osoba
- Kawa, herbata
Zupa – 1 do wyboru
- Rosół z makaronem
- Krem z czerwonych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika
- Krem z białych warzyw z chipsami z boczku
- Krem z dyni z pestkami dyni
Danie główne: 4 do wyboru (3 szt./osoba- porcja 80g)
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy w panierce
- Kaczka
- Zrazy wieprzowe w sosie
- Kotlet z piersi kurczaka
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 200g
- Ziemniaki opiekane – 100g
- frytki – 100g
- bukiet surówek – 100g
- Buraczki na ciepło – 100g
Napoje:
- Napoje do obiadu – 0,25 l osoba
- Woda niegazowana z cytryną i miętą serwowana w dzbankach – 0,25l osoba
Deser:
- Ciasto serwowane na paterach – 3 szt./ osoba
- Kawa, herbata