Bliska osoba odchodzi, zostawiając nam pustkę i poczucie ogromnej straty. Wszyscy, dla których zmarły był kochaną i ważną osobą, spotykają się, by razem wspominać chwile z nim spędzone. Dlatego konsolacja to nie tylko uczczenie pamięci zmarłego, ale również czas wzmacniania więzi rodzinnych. Restauracja Marmas organizuje stypy z troską i współczuciem, gwarantując obsługę na najwyższym poziomie bez względu na możliwości finansowe rodziny.
Poniżej przedstawiamy kilka wariantów menu, jakie proponujemy osobom organizującym stypę.
Prosimy pamiętać, że są to menu przykładowe – ostateczne zawsze ustalamy indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami Organizatora.
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie główne -2 szt./osoba- porcja 80g
- Pierś z kurczaka w panierce
- pieczeń wieprzowa w sosie
- Ziemniaki gotowane – 100 g/os.
- bukiet surówek – łącznie ok 50 g
- Soki (pomarańczowy, jabłkowy,) do obiadu – 0,25 l/ osoba
- Woda serwowana w dzbankach z cytryną i miętą – 0,25l osoba
Deser
- sernik -1 szt/ osoba
- Kawa, herbata
Zupa- 1 do wyboru
- Rosół z makaronem
Danie główne –3 do wyboru (2 szt./osoba- porcja 80g)
- tradycyjny kotlet schabowy w panierce
- Pierś z kurczaka w panierce
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- zawijaniec kaszubski
- udko z kurczaka
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane 100 g
- Ziemniaki opiekane 50 g
- bukiet surówek- łącznie ok. 50g/osoba
Napoje:
- Soki (pomarańczowy, jabłkowy,) do obiadu – 0,25 l/ osoba
- Woda serwowana w dzbankach z cytryną i miętą – 0,25l osoba
Deser
- Ciasto serwowane na paterach (sernik, makowiec)- 2 szt./osoba
- Kawa, herbata
Zupa- 1 do wyboru
- Rosół z makaronem
- krem z białych warzyw
- krem z dyni
Danie główne: 4 do wyboru (3 szt./osoba- porcja 80g)
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy w panierce
- Zrazy wieprzowe w sosie
- Kotlet z piersi kurczaka
- Pieczeń wieprzowa w sosie
- zawijaniec kaszubski
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane – 100 g
- Ziemniaki opiekane – 50 g
- Surówka z kapusty pekińskiej 25 g
- Surówka z selera z rodzynkami 25 g
- buraczki na zimno 25 g
Napoje:
- Soki (pomarańczowy, jabłkowy,) do obiadu – 0,25 l/ osoba
- Woda serwowana w dzbankach z cytryną i miętą – 0,25l osoba
Deser:
- Ciasto serwowane na paterach 3 szt/ osoba
- Kawa, Herbata
Zupa- 1 do wyboru
- Rosół z makaronem
- krem z czerwonych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika
- krem z białych warzyw z chipsami z boczku
- krem z dyni z pestkami dyni
Danie główne: 4 do wyboru (3 szt./osoba- porcja 80g)
- Kotlet de Volaille
- Kotlet schabowy w panierce
- Kaczka
- Zrazy wieprzowe w sosie
- Kotlet z piersi kurczaka
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- zawijaniec kaszubski
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane 100g
- Ziemniaki opiekane 50g
- frytki 50g
- Surówka z kapusty białej 25g
- Surówka z marchwii i jabłka 25g
- Buraczki na ciepło 25g
Napoje:
- Soki (pomarańczowy, jabłkowy,) do obiadu – 0,25 l/ osoba
- Woda serwowana w dzbankach z cytryną i miętą – 0,25l osoba
Deser:
- Ciasto serwowane na paterach 3 szt/ osoba
- Kawa, Herbata