Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu
Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?
W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu. Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 110 osób. Jednak optymalna ilość osób to około 80 osób. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 60 osób.
Wesela piątkowe- 10% zniżki*
Wesela w październiku – 5% -listopad – 10% zniżki*
Wesela w terminie grudzień- marzec – 20% zniżki*
Pokój dla Młodej Pary zawsze w cenie!
*zniżki się nie sumują i obejmują jedynie menu weselne, bez poprawin.
Menu weselne 200 zł
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem
Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego – po 80g/porcja
- Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi z kurczaka
- Schab faszerowany warzywami w sosie własnym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
- Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane 50g/porcja
- Frytki – 50g
Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok.100g/osoba)
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- buraczki na zimno
Deser :
- mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok.50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Sałatka hawajska z ananasem
- sałatka z tuńczykiem
- capresse
- pulpeciki mięsne w sosie tatarskim
- mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju
- Pasztet z żurawiną
- Śledź po kaszubsku
- Róże z łososia wędzonego na pikantnym twarożku
- Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
- półmisek wędlin wiejskich
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- Pieczone udka z kurczaka po grecku
- pikantne skrzydełka z kurczaka
- strogonow drobiowy
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym
- Karkówka grillowana
Godzina 1:00
- Barszcz z pasztecikiem
- Bigos
- Pieczywo
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Poprawiny – 70 zł/os.
- Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem
- tradycyjny kotlet schabowy
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Poprawiny w cenie 50zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta w bufecie słodkim.
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Dodatkowo:
- ciasta domowego wypieku- blacha o wym. 26-35 cm- 80 zł ( blacha to około 30 porcji)-wybór ciast do ustalenia indywidualnie. Można dostarczyć własne ciasta- warunek- muszą być pokrojone. Ciasta serwowane jedynie w bufecie słodkim
- stół wiejski 15-20 zł/osoba
- dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
- osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba
Propozycje ciast:
- ciasto w-z,
- ciasto z pianką cytrynową,
- kruche babeczki z mascarpone i owocami
- ciasto z nutellą,
- sernik królewski
- sernik z brzoskwiniami
- 3-bit,
- ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką,
- kokosanka z ananasem
- fale Dunaju,
- śliwka w czekoladzie
- snickres
- Marcello,
- Rafaello
- Leśny mech
Ceny obowiązują od września 2020
Menu weselne 230 zł
Zaczynamy przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
• Tradycyjny rosół z kury z makaronem
Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje dla każdego po 80g/porcja
- Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym
- Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce
- Pierś z indyka faszerowana warzywami w sosie własnym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kaczka pieczona z owocami
- Łosoś pieczony
- Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
- Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane – 50g/porcja
- Frytki – 50g
Dodatki – 3 do wyboru:
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- buraczki na zimno
- czerwona kapusta zasmażana
- kapusta zasmażana
- pieczarki zasmażane
- buraczki na zimno
- warzywa gotowane
Deser : 1 do wyboru
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok. 50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiemo
- Sałatka gyros
- Sałatka hawajska z ananasem
- Sałatka z tuńczykiem
- Pstrąg w galarecie
- Łosoś w galarecie
- Ryba po grecku
- Pulpeciki w sosie tatarskim
- mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju z cebulką
- Śledź po kaszubsku
- Róże z łososia wędzonego i serka almette
- Pasztet z żurawiną
- Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
- Półmisek ryb wędzonych
- Półmisek wędlin i serów wiejskich
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- pikantne skrzydełka z kurczaka
- pieczone udka po grecku
- nuggetsy
- krokiety z kapustą i grzybami
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- szaszłyki drobiowe serwowane na ryżu z dipem czosnkowym
- Karkówka grillowana z ziemniakami opiekanymi i surówką
Godzina 1:00
- Barszcz z pasztecikiem
- bigos, leczo, strogonow drobiowy – 1 do wyboru
- Pieczywo na zakwasie
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
- Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba
Poprawiny – 70 zł/os.
- żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem.
- Bitki wieprzowe w sosie własnym lub kotlet z piersi z kurczaka
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim
- Kawa, herbata –bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Poprawiny w cenie 50 zł– jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim.
- Kawa, herbata –bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Dodatkowo:
- ciasta – blacha o wym. 26-35 cm- 80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast do ustalenia indywidualnie. Można dostarczyć własne ciasta- warunek- muszą być pokrojone. Ciasta jedynie w bufecie słodkim
- stół wiejski -20 zł/osoba
- dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
- osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba
Propozycje ciast:
- ciasto w-z,
- ciasto z pianką cytrynową,
- metrowiec,
- ciasto z nutellą,
- sernik królewski
- sernik z brzoskwiniami
- 3-bit,
- biszkoptowe z owocami i galaretką,
- kokosanka z ananasem
- fale Dunaju,
- śliwka w czekoladzie
- snickres
- Marcello,
- rafaello
- jabłecznik
Ceny obowiązują od września 2020
Menu weselne 270 zł
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Zupa:
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem
Danie główne: 5 do wyboru, 5 porcji/osoba – porcja 80g
- Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym
- Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
- Pieczeń z dzika w ciemnym sosie
- Pieczeń z indyka z warzywami
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi z kurczaka
- Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce
- Schab faszerowany warzywami w sosie ciemnym
- Zraz wołowy w sosie własnym
- Kaczka pieczona z owocami
- Łosoś pieczony
- Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
- Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane – 50g/porcja
- Frytki – 50g
Dodatki – 3 do wyboru, łącznie około 100 g/osoba
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- buraczki na zimno
- kapusta zasmażana
- czerwona kapusta zasmażana
- pieczarki zasmażane
- buraczki na zimno
- warzywa gotowane
Deser – 1 do wyboru:
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- Szpajza cytrynowa
Zakąski zimne 8 do wyboru , ok.50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka hawajska z ananasem
- Sałatka gyros
- Sałatka z tuńczykiem i porem
- capresse
- Tatar z łososia
- Tatar wołowy
- Roladki z łososiem wędzonym i pikantnym twarożkiem
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po grecku
- pulpeciki w sosie tatarskim
- mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju z cebulką
- Pasztet z żurawiną
- Śledź po kaszubsku
- Róże z łososia wędzonego na twarożku
- Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
- Półmisek wędlin wiejskich
- Półmisek ryb wędzonych
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- pikantne skrzydełka z kurczaka
- strogonow drobiowy
- pieczone udka po grecku
- nuggetsy
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- Pieczony w całości udziec wieprzowy z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
- Szynka wieprzowa pieczona w całości z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
- Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym
Godzina 1:00
- Barszcz z krokietem
- żeberka w miodzie na bigosie, golonka wieprzowa, szaszłyki drobiowe, leczo (1 do wyboru)
- Pieczywo
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
- Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba
Poprawiny – 70 zł/os.
- Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem
- Kieszonki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem mozzarella
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
- Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
Poprawiny w cenie 50 zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim
Dodatkowo:
- ciasta– blacha o wym. 26-35 cm- 80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast do ustalenia indywidualnie. Można dostarczyć własne ciasta- warunek- muszą być pokrojone. Ciasta
jedynie w bufecie słodkim - stół wiejski 20 zł/osoba
- dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
- osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba
Propozycje ciast:
- ciasto w-z,
- ciasto z pianką cytrynową,
- metrowiec,
- ciasto z nutellą,
- sernik królewski
- sernik z brzoskwiniami
- 3-bit,
- biszkoptowe z owocami i galaretką,
- kokosanka z ananasem
- fale Dunaju,
- śliwka w czekoladzie
- snickres
- Marcello,
- rafaello
- jabłecznik
Ceny obowiązują od września 2020
- Dzieci do lat 3- gratis;- bez osobnej zastawy i krzesła- na kolankach u rodziców
- Dzieci 3-12 lat- 50% ceny menu;
- Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta- 50% ceny menu
- Brak korkowego!!! U nas brak ukrytych kosztów!!!
Pokój dla Młodej Pary gratis
Pokoje dla gości weselnych*:
- 60 zł bez śniadania;
- 80 zł ze śniadaniem (tylko w przypadku braku poprawin)
- ilość miejsc noclegowych- max. 80 ( przy pełnym obłożeniu pokoi) – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.
*z wyjątkiem okresu lipiec- sierpień, brak możliwości zarezerwowania noclegów. Promocyjna cena noclegów dotyczy jedynie dnia wesela. W przypadku wcześniejszego przyjazdu lub przedłużenia pobytu obowiązują ceny obowiązujące w danym sezonie.
- Dekoracja sali należy do Zleceniodawcy. Restauracja może zapewnić dekorację kwiatową na stoły -bukiety eustomy- dwa wazony na stół (przy minimum 20 osobach siedzących przy takim stole).
- Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin ustalonych z Wykonawcą, musi również posprzątać na zakończenie pracy. Dekorację zapewnia firma zatrudniona przez Zleceniodawcę. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego powodu przez Zleceniodawcę. Nie ma również możliwości odliczenia kwoty należności za standardową dekorację.