Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu
Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?
W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu. Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 100 osób, jednak optymalna ilość to około 80. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 60 osób.
Wesela piątkowe- 10% zniżki*
Wesela w listopadzie – 10% zniżki
Wesela w terminie grudzień- marzec – 20% zniżki
Pokój dla Młodej Pary zawsze w cenie!
Zniżki nie sumują się i obejmują jedynie menu weselne, bez poprawin.
* Wesele piątkowe trwa maksymalnie do 3:00 bez poprawin i możliwości noclegu.
Menu weselne 250 zł
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem
- Frykase (kurczak w potrawce)
Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego – po 80g/porcja
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi kurczaka
- Schab faszerowany w sosie własnym
- Bitki wieprzowe
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
- Talarki ziemniaczane – 100g/porcja
- Frytki – 100g/porcja
Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok.100g/osoba)
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- Buraczki na zimno
Deser :
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok.50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Sałatka hawajska z ananasem
- Sałatka z tuńczykiem
- Capresse
- Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
- Mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju
- Pasztet z żurawiną
- Śledź po kaszubsku
- Karkówka na zimno
- Półmisek wędlin wiejskich
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- Pieczone udka z kurczaka po grecku
- Pikantne skrzydełka z kurczaka
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym
- Karkówka grillowana
Godzina 1:00
- Barszcz z pasztecikiem
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach- bez limitu
- Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l osoba
Poprawiny – 110 zł/os.
- Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki pozostałe po weselu
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – pozostałe po weselu
Dodatkowo:
- Ciasta – warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast.
- Stół wiejski – 35 zł/osoba
- Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 70 zł/osoba
- Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł
Ceny obowiązują od stycznia 2022
Menu weselne 280 zł
Zaczynamy przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem
- Frykase (kurczak w potrawce)
Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje dla każdego po 80g/porcja
- Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi kurczaka
- Pierś z indyka faszerowana warzywami w sosie własnym
- Zraz wieprzowy w sosie własnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kaczka pieczona z owocami
- Łosoś pieczony
- Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
- Talarki ziemniaczane, ziemniaki opiekane lub frytki – 100g/porcja
- Ryż – 100g/porcja
Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok. 100g/osoba):
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- Buraczki na zimno
- Czerwona kapusta zasmażana
- Kapusta zasmażana
- Pieczarki zasmażane
- Buraczki na zimno
- Warzywa gotowane
Deser : 1 do wyboru
- Lody z bitą śmietaną
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami
Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok. 50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka gyros
- Sałatka hawajska z ananasem
- Sałatka z tuńczykiem
- Pstrąg w galarecie
- Łosoś w galarecie
- Ryba po grecku
- Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
- Mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju z cebulką
- Śledź po kaszubsku
- Róże z łososia wędzonego i pikantnym twarożkiem
- Pasztet z żurawiną
- Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
- Półmisek ryb wędzonych
- Półmisek wędlin i serów wiejskich
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- Pikantne skrzydełka z kurczaka
- Pieczone udka po grecku
- Nuggetsy
- Krokiety z kapustą i grzybami
- Strogonow drobiowy
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- Szaszłyki drobiowe serwowane na ryżu lub z frytkami
- Karkówka grillowana z ziemniakami opiekanymi i surówką
Godzina 1:00
- Barszcz z pasztecikiem
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
- Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 1 l osoba
Poprawiny – 110 zł/os.
- Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki pozostałe po weselu
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim.
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – pozostałe po weselu
Dodatkowo:
- Ciasta – warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast
- Stół wiejski – 35 zł/osoba
- Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 70 zł/osoba
- Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł
Ceny obowiązują od stycznia 2022
Menu weselne 330 zł
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Zupa:
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem
- Frykase (potrawka z kurczakiem)
Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje/osoba – porcja 80g
- Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem mozzarella
- Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
- Pieczeń z dzika w ciemnym sosie
- Pieczeń z indyka z warzywami
- Kotlet de Volaille
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet z piersi kurczaka w migdałowej panierce
- Schab faszerowany warzywami w sosie ciemnym
- Zraz wołowy w sosie własnym
- Kaczka pieczona z owocami
- Łosoś pieczony
- Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
- Talarki ziemniaczane, ziemniaki opiekane lub frytki – 100g/porcja
- Ryż – 100g/porcja
Dodatki – 3 do wyboru, łącznie około 100 g/osoba
- Groszek z marchewką
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z marchwi
- Surówka z kiszonych ogórków
- Buraczki na zimno
- Kapusta zasmażana
- Czerwona kapusta zasmażana
- Pieczarki zasmażane
- Buraczki na zimno
- Warzywa gotowane
Deser – 1 do wyboru:
- Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
- Lody z bitą śmietaną
- Szpajza cytrynowa
Zakąski zimne 6 do wyboru, ok.50g/porcja
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
- Sałatka hawajska z ananasem
- Sałatka gyros
- Sałatka z tuńczykiem i porem
- Capresse
- Tatar z łososia
- Roladki z łososiem wędzonym i pikantnym twarożkiem
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po grecku
- Pulpeciki w sosie tatarskim
- Mini tortille z szynką
- Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
- Galaretka drobiowa
- Śledziki w oleju z cebulką
- Pasztet z żurawiną
- Śledź po kaszubsku
- Róże z łososia wędzonego na twarożku
- Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
- Półmisek wędlin wiejskich
- Półmisek ryb wędzonych
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
- Pikantne skrzydełka z kurczaka
- Strogonow drobiowy
- Pieczone udka po grecku
- Nuggetsy
- Krokiety z kapustą i grzybami
Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
- Szynka wieprzowa pieczona w całości z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
- Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym
- Żeberka w miodzie na bigosie
Godzina 1:00
- Barszcz z krokietem lub pasztecikiem
Napoje:
- Kawa, herbata – bez limitu
- Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
- Soki: pomarańczowy, jabłkowy – bez limitu
Poprawiny – 110 zł/os.
- Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
- Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
- Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
- Surówki pozostałe po weselu
Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim.
Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – bez limitu
Dodatkowo:
- Ciasta – warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast
- Stół wiejski – 35 zł/osoba
- Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 70 zł/osoba
- Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł
Ceny obowiązują od stycznia 2022
- Dzieci do lat 2 – gratis – bez osobnej zastawy i krzesła – na kolankach u rodziców
- Dzieci 2-10 lat – 50% ceny menu;
- Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta – 50% ceny menu
Podane ceny menu mogą ulec zmianie od 10% do 30%.
Wesele trwa max do godz. 4:00- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 500 zł/h.
Poprawiny rozpoczynają się w godzinach 12-14, czas trwania max. 5h- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 500 zł/h.
Pokój dla Młodej Pary gratis.
Pokoje dla gości weselnych*:
- 100 zł bez śniadania;
- 130 zł ze śniadaniem (tylko w przypadku braku poprawin)
- ilość miejsc noclegowych- max. 80 (przy pełnym obłożeniu pokoi) – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.
Alkohole zakupione przez Zleceniodawcę we własnym zakresie będą dostarczone najpóźniej dzień przed planowaną imprezą. Alkohole muszę posiadać aktualny znak akcyzy.
Część zadatku w kwocie 2000 zł zostanie zarezerwowana na opłatę „korkową”. Opłata ta zostanie zwrócona Zleceniodawcy i rozliczona na poczet konsumpcji, jeśli zostaną spełnione następujące warunki:
a) Alkohole przyjadą minimum 24h przed uroczystością już schłodzone- Wykonawca zmagazynuje je w urządzeniach chłodniczych za barem.
b) Wszystkie alkohole oprócz wódki będą stały w bufecie wraz ze szkłem ustawionym przez Wykonawcę.
d) Opakowania po alkoholach i napojach Zleceniodawca zabiera po zakończonej imprezie.
Niedotrzymanie jakiegokolwiek warunku spowoduje rozliczenie części zadatku (2000 zł) na poczet opłaty „korkowej”.
- Dekoracja sali należy do Zleceniodawcy.
- Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin pracy Wykonawcy, musi również posprzątać na zakończenie pracy.