Wesele

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu

Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?

W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu. Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 100 osób, jednak optymalna ilość to około 80. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 60 osób.

Wesela piątkowe- 10% zniżki*
Wesela w listopadzie – 10% zniżki
Wesela w terminie grudzień- marzec – 20% zniżki
Pokój dla Młodej Pary zawsze w cenie!

Zniżki nie sumują się i obejmują jedynie menu weselne, bez poprawin.

* Wesele piątkowe trwa maksymalnie do 3:00 bez poprawin i możliwości noclegu.

Menu weselne 250 zł

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Obiad:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem
  • Frykase (kurczak w potrawce)

Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego – po 80g/porcja

  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Schab faszerowany  w sosie własnym
  • Bitki wieprzowe 
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
  • Talarki ziemniaczane – 100g/porcja
  • Frytki – 100g/porcja

Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok.100g/osoba)

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • Buraczki na zimno

Deser :

  • Mus z białej czekolady z  sosem malinowym i owocami

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka gyros
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Capresse
  • Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Karkówka na zimno
  • Półmisek wędlin wiejskich
 

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • Pieczone udka z kurczaka po grecku
  • Pikantne skrzydełka z kurczaka

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym
  • Karkówka grillowana

Godzina 1:00

  • Barszcz z pasztecikiem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach- bez limitu
  • Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 0,5 l osoba

Poprawiny – 110 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki pozostałe po weselu

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim

Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – pozostałe po weselu

Dodatkowo:

  • Ciasta – warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast. 
  • Stół wiejski – 35 zł/osoba
  • Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 70 zł/osoba
  • Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł

Ceny obowiązują od stycznia 2022

Menu weselne 280 zł

Zaczynamy przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Obiad:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem
  • Frykase (kurczak w potrawce)

Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje dla każdego po 80g/porcja

  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi kurczaka 
  • Pierś z indyka faszerowana warzywami w sosie własnym
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kaczka pieczona z owocami
  • Łosoś pieczony
  • Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
  • Talarki ziemniaczane, ziemniaki opiekane lub frytki – 100g/porcja
  • Ryż – 100g/porcja

Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok. 100g/osoba):

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • Buraczki na zimno
  • Czerwona kapusta zasmażana
  • Kapusta zasmażana
  • Pieczarki zasmażane
  • Buraczki na zimno
  • Warzywa gotowane

Deser : 1 do wyboru

  • Lody z bitą śmietaną
  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok. 50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pulpeciki drobiowe w sosie tatarskim
  • Mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego i pikantnym twarożkiem
  • Pasztet z żurawiną
  • Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Półmisek wędlin i serów wiejskich

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • Pikantne skrzydełka z kurczaka
  • Pieczone udka po grecku
  • Nuggetsy
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Strogonow drobiowy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • Szaszłyki drobiowe serwowane na ryżu lub z frytkami
  • Karkówka grillowana z ziemniakami opiekanymi i surówką

Godzina 1:00

  • Barszcz z pasztecikiem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
  • Soki: pomarańczowy, jabłkowy – 1 l osoba

Poprawiny – 110 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki pozostałe po weselu

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim.

Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – pozostałe po weselu

Dodatkowo:

  • Ciasta – warunek –  muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast
  • Stół wiejski – 35 zł/osoba
  • Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie  + 70 zł/osoba
  • Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł

Ceny obowiązują od stycznia 2022

Menu weselne 330 zł

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Zupa:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem
  • Frykase (potrawka z kurczakiem)

Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje/osoba – porcja 80g

  • Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem mozzarella
  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Pieczeń z dzika w ciemnym sosie
  • Pieczeń z indyka z warzywami
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet z piersi kurczaka w migdałowej panierce
  • Schab faszerowany warzywami w sosie ciemnym
  • Zraz wołowy w sosie własnym
  • Kaczka pieczona z owocami
  • Łosoś pieczony
  • Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki gotowane – 200g/porcja
  • Talarki ziemniaczane, ziemniaki opiekane lub frytki – 100g/porcja
  • Ryż – 100g/porcja

Dodatki – 3 do wyboru, łącznie około 100 g/osoba

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • Buraczki na zimno
  • Kapusta zasmażana
  • Czerwona kapusta zasmażana
  • Pieczarki zasmażane
  • Buraczki na zimno
  • Warzywa gotowane

Deser – 1 do wyboru:

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • Lody z bitą śmietaną
  • Szpajza cytrynowa

Zakąski zimne 6 do wyboru, ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z tuńczykiem i porem
  • Capresse
  • Tatar z łososia
  • Roladki z łososiem wędzonym i pikantnym twarożkiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pulpeciki w sosie tatarskim
  • Mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego na twarożku
  • Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
  • Półmisek wędlin wiejskich
  • Półmisek ryb wędzonych

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • Pikantne skrzydełka z kurczaka
  • Strogonow drobiowy
  • Pieczone udka po grecku
  • Nuggetsy
  • Krokiety z kapustą i grzybami

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie (młodzi kroją tort)

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • Szynka wieprzowa pieczona w całości z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
  • Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym
  • Żeberka w miodzie na bigosie

Godzina 1:00

  • Barszcz z krokietem lub pasztecikiem

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowana z cytryną oraz miętą serwowana w dzbankach – bez limitu
  • Soki: pomarańczowy, jabłkowy – bez limitu

Poprawiny – 110 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki pozostałe po weselu

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim.

Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowana z cytryną oraz miętą, serwowana w dzbankach – bez limitu
Soki: pomarańczowy, jabłkowy – bez limitu

Dodatkowo:

  • Ciasta – warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast
  • Stół wiejski – 35 zł/osoba
  • Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie + 70 zł/osoba
  • Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 80 zł

Ceny obowiązują od stycznia 2022

  • Dzieci do lat 2 – gratis – bez osobnej zastawy i krzesła – na kolankach u rodziców
  • Dzieci 2-10 lat – 50% ceny menu;
  • Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta – 50% ceny menu

Podane ceny menu mogą ulec zmianie od 10% do 30%.

Wesele trwa max do godz. 4:00- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 500 zł/h.

Poprawiny rozpoczynają się w godzinach 12-14, czas trwania max. 5h- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 500 zł/h.

Pokój dla Młodej Pary gratis.

Pokoje dla gości weselnych*:

  • 100 zł bez śniadania;
  • 130 zł ze śniadaniem (tylko w przypadku braku poprawin)
  • ilość miejsc noclegowych- max. 80 (przy pełnym obłożeniu pokoi) – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.

Alkohole zakupione przez Zleceniodawcę we własnym zakresie będą dostarczone najpóźniej dzień przed planowaną imprezą.  Alkohole muszę posiadać aktualny znak akcyzy.

Część zadatku w kwocie 2000 zł zostanie zarezerwowana na opłatę „korkową”. Opłata ta zostanie zwrócona Zleceniodawcy i rozliczona na poczet konsumpcji, jeśli zostaną spełnione następujące warunki:

a) Alkohole przyjadą minimum 24h przed uroczystością już schłodzone- Wykonawca zmagazynuje je w urządzeniach chłodniczych za barem.

b) Wszystkie alkohole oprócz wódki będą stały w bufecie wraz ze szkłem ustawionym przez Wykonawcę.

d) Opakowania po alkoholach i napojach Zleceniodawca zabiera po zakończonej imprezie.

Niedotrzymanie jakiegokolwiek warunku spowoduje rozliczenie części zadatku (2000 zł) na poczet opłaty „korkowej”.

  • Dekoracja sali należy do Zleceniodawcy.
  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin pracy  Wykonawcy, musi również posprzątać na zakończenie pracy. 
Wesele w wyjątkowy miejscu

Wesele nad morzem

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez i noclegów

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl