Wesele

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu

Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?

W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu. Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 110 osób. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 60 osób.

Dysponujemy stołami podłużnymi jak i okrągłymi. Stoły okrągłe dla wesel o maksymalnej liczbie gości 70 osób, menu do 190zł. Możemy zaaranżować ich ustawienie zgodnie z Państwa wymaganiami.

Wesela piątkowe- 10% zniżki*
Wesela w październiku – 5% -listopad – 10% zniżki*
Wesela w terminie grudzień- marzec – 20% zniżki*
Pokój dla Młodej Pary zawsze w cenie!

*zniżki się nie sumują i obejmują jedynie menu weselne, bez poprawin.

Menu weselne 190 zł

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Obiad:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem

Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego – po 80g/porcja

  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Schab faszerowany warzywami w sosie własnym
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
  • Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane 50g/porcja
  • Frytki – 50g

Dodatki – 3 do wyboru (łącznie ok.100g/osoba)

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • buraczki na zimno

Deser :

  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych i z bitą śmietaną

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka gyros
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • sałatka z tuńczykiem
  • capresse
  • pulpeciki mięsne w sosie tatarskim
  • mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego na pikantnym twarożku
  • Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
  • półmisek wędlin wiejskich
 

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • Pieczone udka z kurczaka po grecku
  • pikantne skrzydełka z kurczaka
  • strogonow drobiowy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym
  • Karkówka grillowana

Godzina 1:00

  • Barszcz czysty
  • Bigos
  • Pieczywo

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny – 70 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim

Kawa, herbata – bez limitu
Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny w cenie 50zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta w bufecie słodkim.

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Dodatkowo:

– ciasta domowego wypieku- blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji)-wybór ciast do ustalenia indywidualnie

– ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
– stół wiejski 15-20 zł/osoba
– dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
– osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba
– osobne menu dla osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,
  2. ciasto z pianką cytrynową,
  3. kruche babeczki z mascarpone i owocami
  4. ciasto z nutellą,
  5. sernik królewski
  6. sernik z brzoskwiniami
  7. 3-bit,
  8. ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką,
  9. kokosanka z ananasem
  10. fale Dunaju,
  11. śliwka w czekoladzie
  12. snickres
  13. Marcello,
  14. Rafaello
  15. Leśny mech

Ceny obowiązują od marca 2020

Menu weselne 215 zł

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Obiad:

• Tradycyjny rosół z kury z makaronem

Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje dla każdego po 80g/porcja

  • Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym
  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce
  • Pierś z indyka faszerowana warzywami w sosie własnym
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kaczka pieczona z owocami
  • Łosoś pieczony
  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
  • Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane – 50g/porcja
  • Frytki – 50g

Dodatki – 3 do wyboru:

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • buraczki na zimno
  • czerwona kapusta zasmażana
  • kapusta zasmażana
  • pieczarki zasmażane
  • buraczki na zimno

warzywa gotowane

Deser :

  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok. 50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiemo
  • Sałatka gyros
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pulpeciki w sosie tatarskim
  • mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • Galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego i serka almette
  • Pasztet z żurawiną
  • Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzaje
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Półmisek wędlin wiejskich

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • pikantne skrzydełka z kurczaka
  • pieczone udka po grecku
  • nuggetsy
  • krokiety z kapustą i grzybami

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • szaszłyki drobiowe serwowane na ryżu z dipem czosnkowym
  • Karkówka grillowana z ziemniakami opiekanymi i surówką

Godzina 1:00

  • Barszcz z pasztecikiem
  • bigos, leczo, strogonow drobiowy – 1 do wyboru
  • Pieczywo na zakwasie

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
  • Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba

Poprawiny – 70 zł/os.

  • żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem.
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym lub kotlet z piersi z kurczaka 
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

  • Kawa, herbata –bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny w cenie 50 zł– jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim.

  • Kawa, herbata –bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Dodatkowo:

  • ciasta – blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast do ustalenia indywidualnie
  • ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
  • stół wiejski 15-20 zł/osoba
  • dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
  • osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba
  • osobne menu dla osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,
  2. ciasto z pianką cytrynową,
  3. metrowiec,
  4. ciasto z nutellą,
  5. sernik królewski
  6. sernik z brzoskwiniami
  7. 3-bit,
  8. biszkoptowe z owocami i galaretką,
  9. kokosanka z ananasem
  10. fale Dunaju,
  11. śliwka w czekoladzie
  12. snickres
  13. Marcello,
  14. rafaello
  15. jabłecznik

Ceny obowiązują od marca 2020

Menu weselne 250 zł

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.

Zupa:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem

Danie główne: 5 do wyboru, 5 porcji/osoba – porcja 80g

  • Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym
  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Pieczeń z dzika w ciemnym sosie
  • Pieczeń z indyka z warzywami
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce
  • Schab faszerowany warzywami w sosie ciemnym
  • Zraz wołowy w sosie własnym
  • Kaczka pieczona z owocami
  • Łosoś pieczony
  • Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
  • Talarki ziemniaczane lub ziemniaki opiekane – 50g/porcja
  • Frytki – 50g

Dodatki – 3 do wyboru, łącznie około 100 g/osoba

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków
  • buraczki na zimno
  • kapusta zasmażana
  • czerwona kapusta zasmażana
  • pieczarki zasmażane
  • buraczki na zimno
  • warzywa gotowane

Deser – 1 do wyboru:

  • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
  • Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami
  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • Szpajza cytrynowa

Zakąski zimne 8 do wyboru , ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z tuńczykiem i porem
  • capresse
  • Tatar z łososia
  • Tatar wołowy
  • Roladki z łososiem wędzonym i pikantnym twarożkiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po grecku
  • pulpeciki w sosie tatarskim
  • mini tortille z szynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
  • galaretka drobiowa
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego na twarożku
  • Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
  • Półmisek wędlin wiejskich
  • Półmisek ryb wędzonych

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • pikantne skrzydełka z kurczaka
  • strogonow drobiowy
  • pieczone udka po grecku
  • nuggetsy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • Pieczony w całości udziec wieprzowy z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
  • Szynka wieprzowa pieczona w całości z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
  • Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym

Godzina 1:00

  • Barszcz z krokietem
  • żeberka w miodzie na bigosie, golonka wieprzowa, szaszłyki drobiowe, leczo (1 do wyboru)
  • Pieczywo

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
  • Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba

Poprawiny – 70 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą i jajkiem
  • Kieszonki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem mozzarella
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta w bufecie słodkim

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny w cenie 50 zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

Dodatkowo:

  • ciasta– blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast do ustalenia indywidualnie
  • ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
  • stół wiejski 15-20 zł/osoba
  • dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
  • osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,
  2. ciasto z pianką cytrynową,
  3. metrowiec,
  4. ciasto z nutellą,
  5. sernik królewski
  6. sernik z brzoskwiniami
  7. 3-bit,
  8. biszkoptowe z owocami i galaretką,
  9. kokosanka z ananasem
  10. fale Dunaju,
  11. śliwka w czekoladzie
  12. snickres
  13. Marcello,
  14. rafaello
  15. jabłecznik

Ceny obowiązują od marca 2020

  • Dzieci do lat 3- gratis;
  • Dzieci 3-12 lat- 50% ceny menu;
  • Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta- 50% ceny menu
  • Brak korkowego!!! U nas brak ukrytych kosztów!!!

Pokój dla Młodej Pary gratis

Pokoje dla gości weselnych*:

  • 60 zł bez śniadania;
  • 80 zł ze śniadaniem. 
  • ilość miejsc noclegowych- max. 80 ( przy pełnym obłożeniu pokoi) – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.

*z wyjątkiem okresu lipiec- sierpień, brak możliwości zarezerwowania noclegów. Promocyjna cena noclegów dotyczy jedynie dnia wesela. W przypadku wcześniejszego przyjazdu lub przedłużenia pobytu obowiązują ceny obowiązujące w danym sezonie.

  • Standard dekoracji oferowany przez Restaurację w cenie menu obejmuje 7 róż w każdym wazonie, dwa wazony na stół podłużny  lub równoważnik wartościowy w postaci innych kwiatów.
  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin ustalonych z Wykonawcą, musi również posprzątać na zakończenie pracy. Wykonawca może użyczyć jedynie wazony martini. Pozostałą część dekoracji zapewnia firma dekorująca zatrudniona przez Zleceniodawcę.
Wesele w wyjątkowy miejscu

Wesele nad morzem

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl

Noclegi

rezerwacje@pensjonat-jastrzebia.pl