Wesele

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu

Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?

W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu.  Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 112 osób.

Dysponujemy stołami podłużnymi jak i okrągłymi. Stoły okrągłe dla wesel o maksymalnej liczbie gości 70 osób, menu do 190zł. Możemy zaaranżować ich ustawienie zgodnie z Państwa wymaganiami. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 60 osób.

Wesela piątkowe- 10% zniżki
Wesela w okresie listopad- grudzień – 10% zniżki
Wesela w terminie styczeń- marzec – 20% zniżki
Pokój dla Młodej Pary, szampan aby wznieść toast za pomyślność Młodej Pary, zawsze w cenie!!!

Menu weselne 190 zł- Restauracja Marmas

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Lampka szampana dla gości, aby wznieść toast za pomyślność Młodej Pary.

Obiad:

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem

Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego – po 80g/porcja

  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet z piersi z kurczaka
  • Schab faszerowany warzywami w sosie własnym
  • Zraz wieprzowy w sosie własnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja
  • Talarki ziemniaczane 50g/porcja
  • Frytki – 50g

    Dodatki – 3 do wyboru:

  • Groszek z marchewką
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z marchwi
  • Surówka z kiszonych ogórków

buraczki na zimno

Deser :

  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • Owoce sezonowe w bufecie słodkim

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowao Sałatka gyros
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • pulpeciki mięsne w sosie tatarskim
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serową pierzynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecieo
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledziki w oleju
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego na pikantnym twarożku

po 50g/porcja

  • Półmisek mięs pieczystych – 3 rodzajeo Półmisek wędlin wiejskich

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • Pieczone udka z kurczaka po greckuo pikantne skrzydełka z kurczaka
  • strogonow drobiowy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym
  • Karkówka grillowanaGodzina 1:00
  • Barszcz czysty
  • żeberka w miodzie serwowane na bigosie
  • Pieczywo

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny – 70 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą.
  • Kotlet schabowy z pieczarkami zapiekany pod serową pierzynką
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Ziemniaki opiekaneo Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

Poprawiny w cenie 50zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim.

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Dodatkowo:

– ciasta domowego wypieku- blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji)-wybór ciast do ustalenia indywidualnie

– ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
– stół wiejski 15-20 zł/osoba
– dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
– osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba
– osobne menu dla osób na specjalnej diecie + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,
  2. ciasto z pianką cytrynową,
  3. metrowiec,
  4. ciasto z nutellą,
  5. sernik królewski
  6. sernik z brzoskwiniami
  7. 3-bit,
  8. biszkoptowe z owocami i galaretką,
  9. kokosanka z ananasem
  10. fale Dunaju,
  11. śliwka w czekoladzie
  12. snickres
  13. Marcello,
  14. Rafaello
  15. Leśny mech

Ceny obowiązują od marca 2019

Menu weselne 215 zł- Restauracja Marmas

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Lampka szampana dla gości, aby wznieść toast za pomyślność Młodej Pary.

Obiad:

• Tradycyjny rosół z kury z makaronem
Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje dla każdego po 80g/porcja

  • Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym

  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie

  • Kotlet de Volaille

  • Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce

  • Pierś z indyka faszerowana warzywami w sosie własnym

  • Zraz wieprzowy w sosie własnym

  • Tradycyjny kotlet schabowy

  • Kaczka pieczona z owocami

  • Łosoś pieczony

  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja

  • Talarki ziemniaczane- 50g/porcja

  • Frytki – 50g

    Dodatki – 3 do wyboru:

  • Groszek z marchewką

  • Surówka z białej kapusty

  • Surówka z selera z rodzynkami

  • Surówka z marchwi

  • Surówka z kiszonych ogórków

  • buraczki na zimno

  • czerwona kapusta zasmażana

  • kapusta zasmażana

  • pieczarki zasmażane

  • buraczki na zimno

warzywa gotowane

Deser :

  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
  • Owoce sezonowe w bufecie słodkim

Zakąski zimne (6 do wyboru.) ok. 50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiemo
  • Sałatka gyros

po 50g/porcja

 

  • Sałatka hawajska z ananasemo Sałatka z tuńczykiem i poremo Pstrąg w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pulpeciki w sosie tatarskim
  • Pieczarki faszerowane mięsem pod serową pierzynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecieo
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego i serka almette
  • Pasztet z żurawiną
  • Półmisek mięs pieczystych
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Półmisek wędlin wiejskich

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • pikantne skrzydełka z kurczakao strogonow drobiowy
  • pieczone udka po grecku
  • nuggetsy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • szaszłyki drobiowe serwowane na ryżu z dipem czosnkowym
  • Karkówka grillowana z ziemiakami opiekanymi i surówką

Godzina 1:00

  • Barszcz z pasztecikiem
  • żeberka w sosie bbq serwowane na bigosie, golonka wieprzowa, pałki z kurczaka – 1 do wyboru
  • Pieczywo na zakwasie

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
  • Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba

Poprawiny – 70 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą.
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym lub pierś z kurczaka w migdałach
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiemo
  • Ziemniaki opiekane
  • Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

Poprawiny w cenie 50 zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, zakąski w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim.

  • Kawa, herbata –bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limituo Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Dodatkowo:

ciasta – blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast doustalenia indywidualnie
– ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
– stół wiejski 15-20 zł/osoba

– dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
– osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,

  2. ciasto z pianką cytrynową,

  3. metrowiec,

  4. ciasto z nutellą,

  5. sernik królewski

  6. sernik z brzoskwiniami

  7. 3-bit,

  8. biszkoptowe z owocami i galaretką,

  9. kokosanka z ananasem

  10. fale Dunaju,

  11. śliwka w czekoladzie

  12. snickres

  13. Marcello,

  14. rafaello

Ceny obowiązują od marca 2019

Menu weselne 250 zł- Restauracja Marmas

Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Lampka szampana dla gości, aby wznieść toast za pomyślność Młodej Pary.

Obiad:
Zupa: – 1 do wyboru –

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem


Danie główne: 5 do wyboru, 5 porcji/osoba – porcja 80g

  • Potrawka z kurczaka serwowana z ryżem podawana z sosem słodko-kwaśnym

  • Pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie

  • Pieczeń z dzika w ciemnym sosie

  • Pieczeń z indyka z warzywami

  • Kotlet de Volaille

  • Kotlet z piersi z kurczaka w migdałowej panierce

  • Schab faszerowany warzywami w sosie ciemnym

  • Zraz wołowy w sosie własnym

  • Kaczka pieczona z owocami

  • Łosoś pieczony

  • Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką

  • Tradycyjny kotlet schabowy

  • Ziemniaki gotowane – 100g/porcja

  • Talarki ziemniaczane- 50g/porcja

  • Frytki – 50g

    Dodatki – 3 do wyboru:

  • Groszek z marchewką

  • Surówka z białej kapusty

  • Surówka z selera z rodzynkami

  • Surówka z marchwi

  • Surówka z kiszonych ogórków

  • buraczki na zimno

  • kapusta zasmażana

  • czerwona kapusta zasmażana

  • pieczarki zasmażane

  • buraczki na zimno

  • warzywa gotowane

    Deser :

po 50g/porcja


• 1 do wyboru:

  1. Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi

  2. Lody (3 gałki) z bitą śmietaną i owocami

  3. Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną

  4. Szpajza cytrynowa

  •  Owoce sezonowe w bufecie słodkim

Zakąski zimne 8 do wyboru , ok.50g/porcja

  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiemo
  • Sałatka hawajska z ananasem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z tuńczykiem i porem
  • Tatar z łososia
  • T atar wołowy
  • Roladki z łososiem wędzonym i pikantnym twarożkiem
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po grecku
  • pulpeciki w sosie tatarskim
  • Pieczarki faszerowane mięsem z serową pierzynką
  • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecieo
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledziki w oleju z cebulką
  • Pasztet z żurawiną
  • Śledź po kaszubsku
  • Róże z łososia wędzonego na twarożku
  • Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
  • Półmisek wędlin wiejskich
  • Półmisek ryb wędzonych

Godzina 21:00 – 1 do wyboru

  • pikantne skrzydełka z kurczaka
  • strogonow drobiowy
  • pieczone udka po grecku
  • nuggetsy

Godzina 22:00 – tort we własnym zakresie

Godzina 23:00 – 1 do wyboru

  • Pieczony w całości udziec wieprzowy z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
  • Szynka wieprzowa pieczona w całości z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
  • Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym

Godzina 1:00

  • Barszcz z krokietem
  • żeberka w sosie bbq,, golonka wieprzowa, szaszłyki drobiowe, (1 do wyboru)
  • Bigos
  • Pieczywo

Napoje:

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu
  • Bufet napoi gazowanych (coca-cola, mirinda) – 0,5 l osoba

Poprawiny – 70 zł/os.

  • Żurek przygotowany na własnym zakwasie, serwowany z białą kiełbasą.
  • Kieszonki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem mozzarella
  • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
  • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
  • Ziemniaki opiekaneo Surówki

Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

  • Kawa, herbata – bez limitu
  • Woda niegazowaną serwowana w dzbankach z cytryną oraz miętą.- bez limitu
  • Soki :pomarańcz, jabłko – bez limitu

Poprawiny w cenie 50 zł- jedno wydanie wszystkich dań gorących pozostałych po weselu, Pozostałe po weselu zakąski zimne w stołach, ciasta i owoce w bufecie słodkim

Dodatkowo:

– ciasta– blacha o wym. 26-35 cm- 60-80 zł ( blacha to około 30 porcji )- wybór ciast doustalenia indywidualnie
– ciasta i owoce w stołach na paterach + 5 zł/osoba
– stół wiejski 15-20 zł/osoba

– dzik serwowany przez myśliwego- 1000-1500 zł
– osobne menu dla wegetarian lub wegan + 50 zł/osoba

Propozycje ciast:

  1. ciasto w-z,

  2. ciasto z pianką cytrynową,

  3. metrowiec,

  4. ciasto z nutellą,

  5. sernik królewski

  6. sernik z brzoskwiniami

  7. 3-bit,

  8. biszkoptowe z owocami i galaretką,

  9. kokosanka z ananasem

  10. fale Dunaju,

  11. śliwka w czekoladzie

  12. snickres

  13. Marcello,

  14. rafaello

Ceny obowiązują od marca 2019

  • Dzieci do lat 3- gratis;
  • Dzieci 3-12 lat- 50% ceny menu;
  • Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta- 50% ceny menu
  • Brak korkowego!!! U nas brak ukrytych kosztów!!!

  • Standard dekoracji oferowany przez Restaurację w cenie menu obejmuje 7 róż w każdym wazonie, dwa wazony na stół podłużny  lub równoważnik wartościowy w postaci innych kwiatów.
  • Zleceniodawca ma prawo do wyboru innej, bogatszej dekoracji, od 1000 zł. Dokładna wycena ustalana jest indywidualnie.
  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin ustalonych z Wykonawcą, musi również posprzątać na zakończenie pracy. Wykonawca może użyczyć jedynie wazony martini. Pozostałą część dekoracji zapewnia firma dekorująca zatrudniona przez Zleceniodawcę.

  • Standard dekoracji oferowany przez Restaurację w cenie menu obejmuje 7 róż w każdym wazonie, dwa wazony na stół podłużny  lub równoważnik wartościowy w postaci innych kwiatów.
  • Zleceniodawca ma prawo do wyboru innej, bogatszej dekoracji, od 1000 zł. Dokładna wycena ustalana jest indywidualnie.
  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin ustalonych z Wykonawcą, musi również posprzątać na zakończenie pracy. Wykonawca może użyczyć jedynie wazony martini. Pozostałą część dekoracji zapewnia firma dekorująca zatrudniona przez Zleceniodawcę.

Pokój dla Młodej Pary gratis

Pokoje dla gości weselnych**:

  • 60 zł bez śniadania;
  • 80 zł ze śniadaniem.
  • ilość miejsc noclegowych- max. 80 – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.

*wesela „piątkowe” mogą oznaczać organizację poprawin przy wyciszonej muzyce i w innej sali- do 60 osób. Jest to spowodowane możliwością jednoczesnej organizacji innej imprezy na dużej sali. Promocje nie łączą się z innymi zniżkami i ofertami specjalnymi. Zniżka dotyczy tylko dnia wesela, poprawiny w normalnej cenie.

**z wyjątkiem okresu lipiec- sierpień, brak możliwości zarezerwowania noclegów. Promocyjna cena noclegów dotyczy jedynie dnia wesela. W przypadku wcześniejszego przyjazdu lub przedłużenia pobytu obowiązują ceny obowiązujące w danym sezonie.

  • Standard dekoracji oferowany przez Restaurację w cenie menu obejmuje 7 róż w każdym wazonie, dwa wazony na stół podłużny  lub równoważnik wartościowy w postaci innych kwiatów.

 

  • Zleceniodawca ma prawo do wyboru innej, bogatszej dekoracji, od 1000 zł. Dokładna wycena ustalana jest indywidualnie.

 

  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin ustalonych z Wykonawcą, musi również posprzątać na zakończenie pracy. Wykonawca może użyczyć jedynie wazony martini. Pozostałą część dekoracji zapewnia firma dekorująca zatrudniona przez Zleceniodawcę.
Wesele w wyjątkowy miejscu

Wesele nad morzem

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl

Noclegi

rezerwacje@pensjonat-jastrzebia.pl

Close Menu