Bliska osoba odchodzi, zostawiając nam pustkę i poczucie ogromnej straty. Wszyscy, dla których zmarły był kochaną i ważną osobą, spotykają się, by razem wspominać chwile z nim spędzone. Dlatego konsolacja to nie tylko uczczenie pamięci zmarłego, ale również czas wzmacniania więzi rodzinnych. Restauracja Marmas organizuje stypy z troską i współczuciem, gwarantując obsługę na najwyższym poziomie bez względu na możliwości finansowe rodziny.
Poniżej przedstawiamy kilka wariantów menu, jakie proponujemy osobom organizującym stypę.
Prosimy pamiętać, że są to menu przykładowe – ostateczne zawsze ustalamy indywidualnie, zgodnie z oczekiwaniami Organizatora.
Zupa
• Rosół z makaronem
Danie główne 2 szt osoba/ 3 rodzaje mięs
• Tradycyjny schabowy
• Bitki wieprzowe w sosie
• Udka pieczone
Dodatki:
• Ziemniaki gotowane
• bukiet surówek 2 rodzaje ; marchew z jabłkiem, kapusta biała
Deser
• Ciasto -2 szt/ osoba
Zupa- Rosół z makaronem
Danie główne –3 do wyboru (3 szt./osoba)
• Tradycyjny kotlet schabowy
• Pierś z kurczaka w panierce
• Karkówka pieczona w sosie
• De vollaile
Dodatki:
• Ziemniaki gotowane
• Ziemniaki opiekane
• bukiet surówek 2 rodzaje: marchew z jabłkiem, buraczki na zimno
Deser
• Ciasto serwowane na paterach -2 szt./osoba
Zupa- 1 do wyboru
• Rosół z makaronem
• krem z białych warzyw
Danie główne: 3 do wyboru (3 szt./osoba)
• Kotlet de Volaille
• Kotlet schabowy w panierce
• Zrazy wieprzowe w sosie
• Kotlet z piersi kurczaka
• Pieczeń wieprzowa w sosie
• Żeberka pieczone
Dodatki:
• Ziemniaki gotowane
• Ziemniaki opiekane
• Bukiet surówek 2 rodzaje: kapusta biała, buraczki na zimno
Deser:
• Ciasto serwowane na paterach 3 szt/ osoba