Wesele

Marmas

WESELA SALA BANKIETOWA NOCLEGI

Wyjątkowe chwile w wyjątkowym miejscu

Ślub to jeden z najważniejszych dni w życiu. Pary stające na ślubnym kobiercu, dokładają wszelkich starań, aby chwile te pozostały na długo w pamięci Gości. Każdy element tej uroczystości musi być przemyślany w najdrobniejszym szczególe oraz dopięty na ostatni guzik. Która Panna Młoda nie marzy o ślubie jak z bajki oraz o weselu godnym księżniczki?

W Restauracji Marmas marzenia mogą się ziścić. Ugościmy Państwa w iście królewskim stylu. Restauracja Marmas posiada dwie sale zaprojektowane oraz urządzone z pieczołowitą dbałością o każdy szczegół. Większa sala idealnie spisuje się przy organizacji imprez okolicznościowych dla minimum 50 osób. Jest przestronna, jasna i słoneczna. Pomieści maksymalnie 100 osób. Mniejsza sala jest bardziej kameralna, niższa i przytulniejsza. Na niej odbywają się imprezy na maksymalnie 50 osób.

MENU 290 ZŁ
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
    • Tradycyjny rosół z kury z makaronem
    • Frykase (potrawka z kurczaka)
Danie główne: 3 do wyboru, 3 porcje mięsa dla każdego
    • Kotlet de Volaille
    • Kotlet z piersi kurczaka
    • Kaczka pieczona
    • Bitki wieprzowe 
    • Zraz wieprzowy
    • Tradycyjny kotlet schabowy
Dodatki:
    • Ziemniaki gotowane
    • frytki lub ziemniaki opiekane

Dodatki – 3 do wyboru
    • Groszek z marchewką
    • Surówka z białej kapusty
    • Surówka z selera z rodzynkami
    • Surówka z marchwi i jabłek
    • Surówka z pora z jabłkiem i marchewką
    • Buraczki na zimno
    • Kapusta biała zasmażana
    • Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, kalafior, marchew)
Deser
    Owoce sezonowe w bufecie
1 do wyboru:
    • Mus z białej czekolady z  sosem malinowym i owocami
    • Lody z bitą śmietaną i owocami



Zakąski zimne (pieczywo i masło oraz 6 pozycji do wyboru.)
    • Sałatka Grecka
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka gyros
    • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
    • Capresse
    • Ryba po grecku
    • Tymbaliki drobiowe
    • Mini tortille z szynką
    • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
    • Roże z łososia na delikatnym twarożku
    • Pasztet z żurawiną
    • Śledź po kaszubsku
    • Mięsa pieczyste (schab ze śliwką, karkówka)
    • Półmisek wędlin wiejskich
 
Godzina 21:00 – 1 do wyboru
    • Pieczone udka z kurczaka po grecku
    • Pikantne skrzydełka z kurczaka
    • Pieczarki faszerowane mięsem wieprzowym
    • Nugetsy z sosem czosnkowym
Godzina 23:00 – 1 do wyboru
    • Udka pieczone na ryżu
    • Karkówka grillowana z sosem czosnkowym i ziemniakami opiekanymi
Godzina 1:00
    • Barszcz z krokietem
    • Żeberka na bigosie

Poprawiny – 120 zł/os. (max. 6 godzin)
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
    • Surówki oraz zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim


Poprawiny – 170 zł/os. ( 6 godzin)
    • Żurek na  zakwasie własnym  serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
    • Karkówka pieczona w sosie
    • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
    • Surówki pozostałe po weselu oraz zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim

Dodatkowo:
    • Ciasta we własnym zakresie– warunek – muszą być pokrojone i dostarczone przez firmę, która posiada pozwolenie Sanepidu na wyrób i przewóz ciast. 
    • Napoje gazowane, niegazowane oraz alkohol we własnym zakresie
    • Każda dodatkowa godzina 700 zł
    • Stół wiejski – 85 zł/osoba
    • Osobne menu dla wegetarian, wegan lub osób na specjalnej diecie 150zł/osoba
    • Jednorazowy koszt opakowań na jedzenie – 200 zł

Ceny obowiązują od lutego 2024
MENU 330 ZŁ
Zaczynamy przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
    • Tradycyjny rosół z kury z makaronem
    • Frykase (Potrawka z kurczaka)

Danie główne: 4 do wyboru, 3 porcje dla każdego
    • Kotlet z piersi kurczaka
    • Kotlet DV 
    • Zraz wieprzowy w sosie własnym
    • Tradycyjny kotlet schabowy
    • Kaczka pieczona
    • Łosoś pieczony
    • Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem i fetą
Dodatki:
    • Ziemniaki gotowane
    • Talarki ziemniaczane, ziemniaki opiekane lub frytki– dwa do wyboru

Dodatki – 4 do wyboru
    • Groszek z marchewką
    • Surówka z białej kapusty
    • Surówka z selera z rodzynkami
    • Surówka z marchwi z jabłkiem
    • Surówka z pora z jabłkiem i marchewką
    • Buraczki na zimno
    • Czerwona kapusta zasmażana
    • Kapusta biała zasmażana
    • Buraczki na ciepło
    • Bukiet warzyw gotowanych (marchew, kalafior, brokuł )

Deser:
    Owoce sezonowe w bufecie
 1 do wyboru:
    • Lody z bitą śmietaną i owocami
    • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami

Zakąski zimne (pieczywo i masło oraz 6 pozycji do wyboru.)
    • Sałatka Grecka
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
    • Sałatka gyros
    • Sałatka hawajska z ananasem
    • Tatar wołowy
    • Pstrąg w galarecie
    • Łosoś w galarecie
    • Ryba po grecku
    • Mini tortille z szynką
    • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
    • Tymbaliki  drobiowe
    • Śledź po kaszubsku
    • Róże z łososia wędzonego na pikantnym twarożku
    • Pasztet z żurawiną
    • Półmisek mięs pieczystych – 2 rodzaje
    • Półmisek ryb wędzonych
    • Półmisek wędlin wiejskich

Godzina 21:00 – 1 do wyboru
    • Pikantne skrzydełka z kurczaka
    • Pieczone udka po grecku
    • Nuggetsy z dipem czosnkowym
    • Strogonow drobiowy

Godzina 23:00 – 1 do wyboru
    • Karkówka grillowana z ziemniakami opiekanymi
    • Żeberka na bigosie


Godzina 1:00
    • Barszcz z krokietem
    • Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym


Poprawiny – 120 zł/os. (max 6 godz.)
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
    • Surówki pozostałe po weselu oraz  zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim

Poprawiny – 170 zł/os. (max. 6godz.)
    • Żurek na zakwasie własnym  serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
    • Karkówka pieczona w sosie
    • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco.
    • Surówki pozostałe po weselu oraz zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim.

Ceny obowiązują od lutego 2024
MENU 370 ZŁ
Zaczynamy tradycyjnym przywitaniem Młodej Pary chlebem i solą.
Obiad:
    • Tradycyjny rosół  z makaronem
    • Frykase (potrawka z kurczakiem)

Danie główne: 4 do wyboru, 4 porcje/osoba
    • Kieszonki z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem feta
    • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
    • Pieczeń z indyka faszerowana warzywami
    • Kotlet de Volaille
    • Kotlet z piersi kurczaka
    • Kotlet z piersi kurczaka w migdałowej panierce
    • Zraz wołowy w sosie własnym
    • Kaczka pieczona z owocami
    • Łosoś pieczony
    • Kotlet schabowy z pieczarkami pod serową pierzynką
    • Tradycyjny kotlet schabowy

Dodatki:
    • Ziemniaki gotowane
    • Talarki ziemniaczane
    •  ziemniaki opiekane lub frytki

Dodatki – 4 do wyboru
    • Groszek z marchewką
    • Buraczki na zimno
    • Kapusta zasmażana
    • Surówka z białej kapusty
    • Surówka z selera z rodzynkami
    • Surówka z marchwi i jabłek
    • Surówka z pora
    • Czerwona kapusta zasmażana
    • Pieczarki zasmażane
    • Bukiet warzyw gotowanych  (brokuł, marchew, kalafior)

Deser
    Owoce sezonowe w bufecie
1 do wyboru:
    • Mus z białej czekolady z sosem malinowym i owocami sezonowymi
    • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną
    • Lody z bitą śmietaną

Zakąski zimne (pieczywo, masło oraz 7pozycji do wyboru)
    • Sałatka Grecka
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
    • Sałatka hawajska z ananasem
    • Sałatka gyros
    • Capresse
    • Tatar z łososia
    • Tatar wołowy
    • Pstrąg w galarecie
    • Ryba po grecku
    • Mini tortille z szynką
    • Faszerowane pikantnym twarożkiem roladki z szynki w galarecie
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledzik w oleju z cebulką
    • Pasztet z żurawiną
    • Śledź po kaszubsku
    • Róże z łososia wędzonego na twarożku
    • Mięsa pieczyste – 3 rodzaje
    • Półmisek wędlin wiejskich
    • Półmisek ryb wędzonych


Godzina 21:00 – 1 do wyboru
    • Pikantne skrzydełka z kurczaka
    • Strogonow drobiowy
    • Pieczone udka po grecku
    • Nuggetsy z dipem czosnkowym

Godzina 23:00 – 1 do wyboru
    • Bitki wieprzowe z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną
    • Karkówka grillowana z frytkami i dipem czosnkowym
    • Żeberka pieczone w miodzie podane na bigosie

Godzina 1:00
    • Barszcz z krokietem lub pasztecikiem
    • Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowym



Poprawiny – 120 zł/os. (max. 6 godzin)
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
    • Surówki pozostałe po weselu oraz  zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim

Poprawiny – 170 zł/os. ( 6 godzin)
    • Żurek na zakwasie własnym  serwowany z białą kiełbasą i jajkiem lub zupa krem z białych warzyw z chipsami z boczku
    • Karkówka pieczona w sosie
    • Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem
    • Pozostałe po weselu dania mięsne podane na gorąco
    • Surówki pozostałe po weselu oraz zakąski zimne w stołach
    • Ciasta w bufecie słodkim.


Ceny obowiązują od lutego 2024
  • Dzieci do lat 3 – gratis – bez osobnej zastawy i krzesła – na kolankach u rodziców
  • Dzieci 3-8 lat – 50% ceny menu;
  • Zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta – 50% ceny menu

Podane ceny menu mogą ulec zmianie od 10% do 30%.

Wesele trwa max do godz. 4:00- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 700 zł/h.

Poprawiny rozpoczynają się w godzinach 12-14, czas trwania max. 6h- każda rozpoczęta dodatkowa godzina to koszt 700 zł/h.

Pokój dla Młodej Pary gratis.

Pokoje dla gości weselnych*:

  • Ceny obowiązują według bieżącego cennika Pensjonatu.
  • W przypadku wesel z poprawinami nie ma możliwości śniadań w dzień poprawin.
  • ilość miejsc noclegowych- max. 80 (przy pełnym obłożeniu pokoi) – uzależniona od wcześniejszych rezerwacji.

Alkohole zakupione przez Zleceniodawcę we własnym zakresie będą dostarczone najpóźniej dzień przed planowaną imprezą.  Alkohole muszę posiadać aktualny znak akcyzy.

Część zadatku w kwocie 2000 zł zostanie zarezerwowana na opłatę „korkową”. Opłata ta zostanie zwrócona Zleceniodawcy i rozliczona na poczet konsumpcji, jeśli zostaną spełnione następujące warunki:

a) Alkohole przyjadą minimum 24h przed uroczystością już schłodzone- Wykonawca zmagazynuje je w urządzeniach chłodniczych za barem.

b) Wszystkie alkohole oprócz wódki będą stały w bufecie wraz ze szkłem ustawionym przez Wykonawcę.

d) Opakowania po alkoholach i napojach Zleceniodawca zabiera po zakończonej imprezie.

Niedotrzymanie jakiegokolwiek warunku spowoduje rozliczenie części zadatku (2000 zł) na poczet opłaty „korkowej”.

  • Dekoracja sali należy do Zleceniodawcy.
  • Zleceniodawca ma prawo do zatrudnienia własnej firmy dekoratorskiej. Wykonawca nie zwraca kosztów poniesionych z tego tytułu. Firma zewnętrzna musi dopasować godziny swojej pracy do godzin pracy  Wykonawcy, musi również posprzątać na zakończenie pracy. 
Wesele w wyjątkowy miejscu

Wesele nad morzem

Sprawdź naszą ofertę i obejrzyj naszą salę.

Kontakt
669 990 991

ul. Rozewska 1, 84-104 Jastrzębia Góra

Organizacja imprez i noclegów

marmas@pensjonat-jastrzebia.pl